Publiciteitsbedrijf VOF Tekstueel (1986-2020)
 

Onder de naam VOF Tekstueel, in de wandeling Tekstueel Publiciteit genoemd, boden wij van 1986 tot 1 januari 2020 onze journalistieke diensten aan, eerst vanuit Zoetermeer, vanaf 1994 vanuit Meppel, en nog vijf jaar later vanuit Ruinerwold. Vanaf 1 januari 2020 is de VOF Tekstueel / Tekstueel Publiciteit niet meer actief. Hoewel nu niet langer ingeschreven bij de Kamer van Koophandel - ben ik nog wel betrokken bij diverse projecten op het gebied van natuur, cultuur en cultuurhistorie, op eigen initiatief, dan wel op verzoek van een van mijn eerdere opdrachtgevers. 

Axel Wiewel is voormalig voorzitter en mede-oprichter van het Cultureel Platform De Wolden, was betrokken bij het kunstenaarscollectief Gebruiken Gebroeken, en de Drentse Kunstenaars Societeit. Op zijn intitiatief kwam in Nationaal Park Dwingelderveld in 2021 de "Jac. P. Thijsse Wandelroute" tot stand.

 

Terugkijkend...
Tekstueel Publiciteit deed de tekstredactie van officiële publicaties voor diverse overheden. Ook verzorgden wij geregeld publieksvoorlichting in onder meer gemeentelijke en provinciale periodieken, huis-aan-huisbladen en themakranten. Samenwerking met collega-journalisten, tekstschrijvers en fotografen, ontwerpers, reclamebureaus, drukkerijen, kunstenaars, publiekspresentatoren en videoproductiebedrijven.
Als fotograaf exposeerde hij geregeld in de openbare ruimte van overheden en galeries. Axel Wiewel gaf van 2005 tot 2017 fototrainingen voor particulieren. Hij geeft op aanvraag de enthousiasmerende lezing “Van kiek tot kunst”.